Силвия Лулчева във вихъра на танца

Силвия Лулчева във вихъра на танца

Силвия Кръстева Лулчева (родена на 28 август 1969 г.) е българска актриса. Известна е с ролята си на Славка Лютова в сериала „Столичани в повече“, както и с озвучаването на филми, сериали и реклами.

Най-популярният ѝ персонаж в дублажа е Кари Брадшоу в „Сексът и градът“, а други по-известни заглавия с нейно участие са „Женени с деца“, „Огнената Грейс“, „Вдовицата в бяло“, „От местопрестъплението: Маями“, „Забравени досиета“, „Обвързани“ и минисериалът „Братя по оръжие“.

Родена е през 1969 г., макар и някои източници погрешно да я водят родена през 1971 г.

През 1992 г. завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в първия класа на професор Стефан Данаилов с асистент доцент Илия Добрев.

От 1992 г. е на щат в Младежки театър „Николай Бинев“. Играе на сцената на Театър 199 в постановката „Дуети“ от Питър Куилтър. Играе в сериала „Столичани в повече“, който се излъчва от 2011 до 2017 г. по bTV.

Започва кариерата си в дублажа през 90-те години.

През 2004 г. печели наградата „Икар“ в категория „Златен глас“ за дублажа на „Сексът и градът“ и „Женени с деца“, където е номинирана заедно с Мария Русалиева за цикъла „Шекспирови пиеси“, и Венета Зюмбюлева за „Ало, ало!“ и „Отдаденост“.

Коментирай